Kun je een PS4-controller gebruiken op de PS5

Is het mogelijk om een PS4-controller op de PS5 te vervangen? Zal de DualShock 4 werken met de PlayStation 5? De compatibiliteit van de controllers is op dit moment een van de grootste vragen voor de PS5, vooral nu Sony de backwards compatibiliteit van de PS5 heeft bevestigd. In onze PS5-gids gaan we kijken of je een PS4-controller kunt gebruiken op de PS5. Maar misschien ben je ook nieuwsgierig naar het volgende: Kun je een PS5-controller gebruiken op de PS4?

Kun je een PS4-controller gebruiken op de PS5?

Sony heeft bevestigd dat je geen PS4-controller kan gebruiken voor het spelen van PS5-games, maar het zou logisch zijn als de PlayStation 5 de DualShock 4 zou ondersteunen bij het spelen van games die backwards compatible zijn met de PlayStation 4. Je kunt hier meer te weten komen over backwards compatibility: PS5 Backwards Compatibility: Kun je PS4-games spelen op de PlayStation 5?

De PS4-controller werkt zoals verwacht als je PS4-games speelt op de PS5. De nieuwe functionaliteit van de PS5-controller betekent echter dat je DualShock 4 niet compatibel is met PS5-games. Meer informatie over de DualSense-controller vind je hier: PS5 Controller: DualSense functies, prijs en levensduur van de batterij.

Hebben jullie ook goede hoop dat je je PS4 controller kunt gebruiken op PS5? Bekijk dan onze PS5-gids en laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook: PS5 gids: Ultieme PlayStation 5 gids

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *