Kan ik PS5-games spelen op PS4

Kunnen PS5-games op PS4 gebruikt worden? Kun je je nieuwe PS5-games op je PS4-console spelen? Je vraagt je misschien af of Sony van plan is om zijn PS5-games compatibel te maken met de PS4. Als onderdeel van onze PS5-gids, gaan we deze vraag hier beantwoorden.

Microsoft heeft veel ophef gemaakt over het feit dat alle Xbox Series X-games die in de komende paar jaar worden gemaakt, ook speelbaar zullen zijn op de Xbox One. Dat is onderdeel van de Smart Delivery-regeling, waarbij bepaalde Xbox-games op beide platforms werken en waarbij je de best mogelijke versie krijgt, afhankelijk van de hardware die je gebruikt natuurlijk. Ook zullen bepaalde PS4-games die je bezit kosteloos naar de PS5-versie upgraden – bekijk deze gids voor meer informatie hierover: PS4 naar PS5: Alle games met bevestigde gratis upgrades.

Kunnen PS5-games op PS4 gespeeld worden?

Het korte antwoord is: nee, games die voor PS5 zijn ontworpen, zullen niet op PS4 werken. In tegenstelling tot Microsoft, dat van plan is Xbox Series X-games compatibel te maken met Xbox One, worden Sony’s PS5-games specifiek ontworpen voor de next-gen console, en zullen ze dus niet werken op PS4. Een volledige lijst van alle PS5 aangekondigde games en alle PS5 First-Party Exclusives is te vinden via de links.

Maar dat betekent niet dat er geen cross-gen games zullen komen. Zo zijn er al veel bevestigde games die zowel voor PS5 als PS4 zullen uitkomen, zoals Assassin’s Creed Valhalla, Watch Dogs Legion, en Cyberpunk 2077. Games als deze krijgen zowel een PS5- als PS4-versie, en veel van hen zullen gratis worden geüpgraded, zoals we al hebben vermeld.

Sony heeft meerdere malen gezegd dat zij in console generaties gelooft, en dat games volledig gebruik moeten maken van de hardware waar ze op draaien. Met andere woorden, het bedrijf is toekomstgericht en zal de PS5 gebruiken om games te produceren die voorheen niet gemaakt konden worden. Je zult geen Ratchet & Clank: Rift Apart op de PS4 spelen, omdat ze speciaal gemaakt zijn om de kracht van de PS5 te benutten.

Dat gezegd hebbende, is het onwaarschijnlijk dat de PS4-games zullen vertragen. Met meer dan 100 miljoen PS4-consoles wereldwijd, zullen er nog genoeg games voor het systeem uitkomen, ook lang na de komst van de PS5.

Het is misschien ook goed om te onthouden dat je kunt genieten van de PS5-compatibiliteit om PS4-games op het nieuwe systeem te spelen. Hoewel je geen PS5-games op PS4 kunt spelen, kun je al je PlayStation-games tenminste op één console bewaren.

Zou je willen dat je ook PS5-games op PS4 kon spelen? Laat het ons weten in de reacties hieronder, en bekijk onze PlayStation 5 gids voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.