Zullen PS4-games met 60 frames per seconde draaien op PS5

Zullen PS5 games een beeldsnelheid van 60 frames per seconde hebben? Frames-per-seconde, of kortweg ‘fps’, verwijst naar de visuele “vloeiendheid” van een videogame. Over het algemeen geldt het volgende: hoe hoger de framerate of frames-per-seconde, hoe soepeler het bewegende beeld op je scherm zal zijn. Een hogere framerate is tevens te prefereren voor games met actiegerichte gameplay, omdat ze dan responsiever aanvoelen. De meeste consolegames draaien op 30 fps of 60 fps.

Met een hogere framesnelheid wordt het spel echter veeleisender om te spelen. Dit betekent vooral op consoles met een hoge framerate, zoals 60 frames per seconde, minder indrukwekkende beelden opleveren, omdat ze op een bepaalde technische manier worden teruggeschroefd.

Als de PS5 uitkomt, zal het de krachtigste console zijn die Sony ooit heeft gemaakt. Maar betekent deze kracht ook dat PS5-games met 60 frames per seconde zullen draaien? In deze gids beantwoorden we die vraag.

Voor meer informatie, bekijk onze PS5 gids. Je bent misschien ook geïnteresseerd in onze PS5 vs Xbox Series X vs Xbox Series S: Complete vergelijking van de technische specificaties en onze vergelijking PS5 vs PS4: Vergelijking van alle technische specificaties.

Zullen PS5 games 60 frames per seconde leveren?

Het antwoord is dat sommige games dat waarschijnlijk wel zullen worden en andere waarschijnlijk niet. Net als bij de PS4 zullen sommige games kiezen voor een hogere framerate, terwijl andere voor betere graphics gaan. Sommigen zullen genoegen nemen met 30 frames per seconde, en anderen streven naar 60 frames per seconde. Het hangt natuurlijk allemaal af van het betreffende spel.

Dankzij de grotere kracht van de PS5 zou 60 frames-per-seconde in theorie makkelijker haalbaar zijn. Met dit in gedachten, is het mogelijk dat we meer games zien met als doel 60fps in plaats van 30fps. Sommige games zullen 120 frames-per-seconde halen, en je vindt de volledige lijst hier: Alle PS5 Games die draaien op 120 fps.

Zullen PS4-games met 60 frames per seconde draaien op PS5?

De PS5 zal backwards compatibel zijn, dat wil zeggen dat de PS4 games afgespeeld kunnen worden (Zie ook: PS5 Backwards Compatibility: Kun je PS4-games spelen op de PlayStation 5?). Maar omdat de next-gen console krachtiger is, betekent dat dan ook dat PS4-games sneller zullen gaan? Zullen PS4-games op de PS5 met 60 frames per seconde draaien?

Hoewel het voor de hand ligt, verwacht ik dat PS4 games met 60 fps op de PS5 dezelfde framerate halen. PS4-games die op 30 fps draaien, zullen hun framerate onder normale omstandigheden niet verdubbelen. Hun framerate is misschien stabieler dankzij de grotere rekenkracht van de PS5, maar om ze te laten genieten van hogere framerates dan hun framerate cap, moeten ze waarschijnlijk gepatcht of geüpdatet. Een lijst van games die speciaal zijn bijgewerkt om gebruik te maken van de PS5 vind je hier: PS5 Game Boost: Alle belangrijke PS4 gameverbeteringen.

Zijn jullie ook hoopvol dat PS5 games op 60 frames-per-seconde zullen draaien? Bekijk hier onze PS5-gids voor meer informatie en laat het ons weten in de reacties hieronder.

Zie ook: PS5-gids: Ultieme PlayStation 5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.