PS5 Digital Edition vs Standard PS5 Wat is het verschil

Er zijn twee PlayStation 5 consoles: PS5 en PS5 Digital Edition. Je vraagt je misschien af wat het verschil is tussen de PS5 Digital Edition en de PlayStation 5. Als onderdeel van onze PS5 gids leggen we je uit hoe de twee consoles zich tot elkaar verhouden en wat ze van elkaar onderscheiden. Vergeet niet dat je via de link ook meer informatie kunt vinden over PS5 pre-orders, wat handig kan zijn als je eenmaal hebt besloten welk model je wilt kopen. Je kunt ook meer informatie vinden over de PS5 prijs en PS5 release datum. En voor meer hardware vergelijkingen, bekijk de volgende: PS5 vs Xbox Series X vs Xbox Series S: Volledige technische vergelijking en PS5 vs PS4: Volledige technische vergelijking.

PS5 Digital Edition vs PS5: wat is het verschil?

Er zijn twee grote verschillen tussen de PS5 Digital Edition en de PS5, en met name de 4K UHD Blu-ray disc drive en de prijs. De PS5 Digital Edition bevat geen disk drive en kost £359,99/$399,99/€399,99, terwijl de PS5 dat wel heeft en £449,99/$499,99/€499,99 kost. Er zijn geen verschillen in prestaties of kracht tussen de PS5 en de PS5 Digital Edition.

Er zijn wel duidelijke esthetische verschillen tussen de twee console, want de PS5 Digital Edition heeft een iets kleiner ontwerp door de afwezigheid van een disc drive. Dat betekent ook dat fysieke media niet kunnen worden afgespeeld op de PS5 Digital Edition, waaronder PlayStation 5- en PS4-games, DVD’s en 4K UHD Blu-ray films. Raadpleeg voor meer informatie onze gids: PS5 4K UHD Blu-rays: Kunnen PlayStation 5 Blu-rays afspelen? Raadpleeg ook onze PS5-handleiding voor backwards compatibiliteit: PS5 backwards compatibiliteit: Kun je PS4-games spelen op PlayStation 5? En voor meer informatie kun je de volgende link raadplegen: Kan PS5 tweedehands en voorgekochte games spelen?

Als je wilt profiteren van gratis PS4-naar-PS5-upgrades, is het belangrijk om te weten dat je de diskdrive van de PS5 moet gebruiken om fysieke PS4-games over te zetten naar de next-gen console. Meer informatie hierover vind je via de link: PS4 naar PS5: Alle Games met Bevestigde Gratis Upgrades.

PS5 Digital Edition vs PS5: welke koop je het best?

Zowel de PS5 Digital Edition als de PS5 zijn beide prima opties, dus het zal helemaal van je smaak afhangen. Als je van plan bent om al je PS5-games in de PlayStation Store te kopen, is het misschien de moeite waard om geld en ruimte te besparen met de PlayStation 5 Digital Edition. Houd er wel rekening mee dat je op de PS5 Digital Edition nooit fysieke games kunt kopen en spelen, ook geen retailgames die je voor de PS4 hebt gekocht.

De PS5 biedt je iets meer flexibiliteit, omdat je een combinatie hebt van digitale en fysieke media. Met beide consoles kun je games spelen die compatibel zijn met oudere PS4-games die je in de PlayStation Store hebt gekocht.

Zal jij de PS5 Digital Edition of PS5 kopen? Laat het ons weten in het commentaarveld hieronder, en bekijk zeker onze PS5 gids voor veel meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *