PS5 controller laadt niet op tijdens de rustmodus - PlayStation 5

Waarom laadt je DualSense PS5 controller niet op in ruststand? Hoe zorg je ervoor dat je PS5 controller opgeladen blijft? In sommige gevallen kan het zijn dat je PlayStation 5 in de ruststand niet goed oplaadt met je DualSense controller. In onze PS5 gids leggen we uit wat er in dergelijke gevallen gebeurt en wat de alternatieve manieren zijn om je controller op te laden.

PS5-controller laadt niet op tijdens de rustmodus

Hoewel niet iedereen met dit probleem te maken heeft, zijn er toch een aantal PS5 eigenaren die problemen hebben met het opladen van hun DualSense controllers als de console in ruststand staat. Dit probleem lijkt zich alleen voor te doen bij de voorste USB Type-A poort (de grootste) van de PS5. Als je je PlayStation 5 controller met de meegeleverde USB kabel op de voorste USB Type-A poort aansluit, kan het zijn dat je controller niet wordt opgeladen in ruststand. Als dit het geval is, gaat de verlichtingsbalk op de controller niet meer oranje branden.

Hoe verhelp je het oplaadprobleem van de PS5 controller?

Update: Sony heeft nu de PS5 firmware update 20.02-02.26.00 uitgebracht. Hoewel het er niet bij staat, heeft deze patch van de systeemsoftware deze kwestie opgelost. Na het installeren van deze firmware-update hebben we de voorste USB-poort getest, en in ons geval laadt de poort de DualSense met succes op. Daarom adviseren wij u dringend om de nieuwste PS5 systeemsoftware-update te installeren, zodat u dit probleem niet meer zult hebben.

Als je een oudere versie van de PS5 firmware gebruikt, zijn er een paar dingen die je kunt proberen om ervoor te zorgen dat je DualSense PS5 controller goed oplaadt. De eerste stap is om de energiebesparende instellingen van uw PS5 te controleren. Ga naar Instellingen > Systeem > Energiebesparing en vervolgens naar beschikbare Functie in Rustmodus. Ga naar Stroomtoevoer voor USB-poorten en controleer aan de hand daarvan of ‘Altijd’ of ‘3 uur’ is geselecteerd.

Als de PlayStation 5 controller in ruststand nog steeds niet wordt opgeladen via de voorste USB-poort, gebruik dan de achterste USB-poort op de console. Uit onze eigen tests blijkt dat het probleem hiermee is opgelost.

PlayStation zelf heeft het probleem op zijn internetsite erkend en doet nog enkele suggesties:

  • Probeer een andere Type-A naar Type-C USB-kabel. Je moet ervoor zorgen dat deze geschikt is voor “opladen en synchroniseren” of “opladen en gegevens” in plaats van alleen opladen.
  • Probeer een Type-C naar Type-C USB-kabel. Met zo’n kabel sluit je je controller aan op je PlayStation 5 via de kleinere USB-poort aan de voorkant van de console.
  • Probeer een standalone lader te gebruiken die voldoet aan de USB-standaard.

Je kunt ook een officieel DualSense-oplaadstation kopen. Met dit accessoire kun je tot twee PS5-controllers opbergen en opladen, zonder dat het aangesloten hoeft te worden op de PS5 zelf.

Heb jij ook problemen gehad met het opladen van je PS5 controllers? Laat het ons weten in de comments hieronder, en vergeet niet onze volledige PS5 gids te bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *