PS5 Backwards compatibiliteit: Kun je PS3-, PS2- en PS1-games op de PlayStation 5 spelen?

Is het mogelijk PS3-, PS2- en PS1-games op de PS5 te spelen? Sony heeft veel gesproken over het belang van backwards compatibiliteit van de PS5, maar is de PlayStation 5 wel backwards compatibel met de PlayStation 3, PlayStation 2 en PlayStation 1? In onze PS5-gids geven we antwoord op de vraag of PS5 backwards compatibel is met PS3, PS2 en PS1. Voor meer informatie over de backwards compatibiliteit van PS5, klik op de link: PS5 Backwards compatibiliteit: Kun je PS4-games spelen op de PlayStation 5? Voor een volledige lijst van alle aangekondigde PS5-games, volg je de link. Wellicht bent u ook benieuwd in het volgende: Kunnen PS5-games op de PS4 worden gespeeld?, PS5 Backwards compatibiliteit: Alle PS4-games die niet werken.

PS5 backwards compatibiliteit: Kun je PS3-spellen spelen op de PS5?

PS5 is niet backwards compatibel met PS3-games, maar wel met PS4-games, en dat betekent dat een aantal remasters wel speelbaar zijn op PlayStation 5. Enkele spraakmakende voorbeelden van PS4 remasters die je op PS5 kunt spelen zijn The Last of Us Remastered en Uncharted: The Nathan Drake Collection. Veel van de topgames voor PS3 zijn opnieuw uitgebracht op PS4, en het zou dus mogelijk moeten zijn om je favorieten opnieuw te spelen. PS3 Blu-ray discs en PS3 PS Store-aankopen zijn echter niet compatibel met de PS5.

PS5 Backwards compatibiliteit: Kun je PS2-games spelen op de PS5?

Sommige PS2-games die naar de PS4 zijn overgezet, zullen speelbaar zijn op de PS5. Hieronder vallen belangrijke games waaronder Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto: Vice City en Grand Theft Auto: San Andreas. Maar dan moet je wel de PS4-versies hebben gekocht om ze op de PS5 speelbaar te maken. De PS5 kan geen PS2-dvd’s afspelen en ook PS2-klassiekers die je op de PS3 hebt gekocht, zijn niet compatibel.

PS5 backwards compatibiliteit: Kan je nog PS1-games spelen op je PS5?

Neen, je kunt geen PS1-games spelen op de PS5. Dit geldt ook voor PS1 gamedisks en PS1 Classics die je in het verleden misschien voor PS3 of PSP hebt gekocht. Er zijn een paar PS4-remasters zoals PaRappa the Rapper en MediEvil die je wel op de PS5 kunt spelen, net als Crash Bandicoot N. Sane Trilogy en Spyro Reignited Trilogy. Op dit moment zijn de originele PS1-games echter niet speelbaar op PS5.

PS5 achterwaartse compatibiliteit: Kan je PSP- en PS Vita-games spelen op de PS5?

De PS5 kan geen PSP- of PS Vita-games spelen. Er zijn enkele uitzonderingen: Patapon is voor de PS4 geremasterd, en is dus speelbaar op de PS5. Ook Gravity Rush is geremasterd voor de PS4, en is speelbaar op de PS5. Maar de PS5 is niet compatibel met de UMD-disks van de PSP of de cartridges van de PS Vita, en alle PS Store-aankopen die je voor een van deze draagbare apparaten hebt gedaan, zijn niet compatibel met de PS5.

Zou u ook willen dat PS5 compatibel was met PS3, PS2 of PS1? Bekijk onze PS5-gids voor meer informatie en laat het ons weten in het onderstaande commentaargedeelte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *