PlayStation 5 Heb je nieuwe hardware nodig om 3D Audio te kunnen gebruiken

3D audio – Hoe schakel je 3D audio aan op PS5? 3D-audio, en de Tempest Engine, is een van de belangrijkste nieuwe functies van PlayStation 5, die ervoor zorgt dat je nog dieper in next-gen-games kunt opgaan. De engine werkt op basis van de positie van honderden afzonderlijke samples, hetgeen betekent dat het geluid van een regenbui is opgebouwd uit afzonderlijke druppels in plaats van één enkele opname.

De vraag is nu: heb je speciale hardware nodig om van 3D-audio te kunnen genieten op PS5? En hoe schakel je 3D-audio in of uit op PS5? Als onderdeel van onze PS5 gids leggen we uit hoe je 3D-audio inschakelt op PS5. Raadpleeg voor meer informatie de volgende handleiding: PS5 3D-audio: Wat is de Tempest Engine van PlayStation 5?

Heb je nieuwe hardware nodig om 3D Audio te kunnen gebruiken?

Je kunt genieten van 3D-audio met om het even welke hoofdtelefoon of oordopjes. Het enige wat u hoeft te doen is uw hoofdtelefoon aan te sluiten op de console of uw oordopjes te verbinden met de DualSense controller. Via de volgende link kun je zien hoe je dat doet: Hoe gebruik je koptelefoons en oordopjes in combinatie met PS5 en PS4 Controller.

3D-geluid is mogelijk zolang de oordopjes en koptelefoons stereogeluid produceren. Sony heeft een headset uitgebracht om de 3D-audio optimaal te laten klinken – de Pulse 3D Wireless Headset – maar ook met een gewone 3,5 mm-oordop geniet je van dezelfde geluidskwaliteit. Dit komt omdat de verwerking wordt gedaan door de Tempest Engine die in de console zit, en niet door je headset.

Hoe schakel ik 3D Audio op PS5?

3D-audio is standaard ingeschakeld op de PS5, maar je kunt dit controleren door naar Instellingen > Geluid > Audio-uitvoer te gaan en te controleren of de optie 3D-audio is ingeschakeld. Denk eraan dat je deze optie alleen te zien krijgt als je een hoofdtelefoon of oordopjes hebt aangesloten.

Om uw algemene 3D-audio-ervaring te optimaliseren, selecteert u de optie 3D-audioprofiel aanpassen in hetzelfde menu Instellingen. Hier krijgt u vijf verschillende geluidsprofielen te zien. U dient de optie te selecteren die het dichtst bij uw oor ligt. Als je dit hebt gedaan, is je 3D-audio-ervaring afgestemd en ben je klaar om te spelen.

Kun je 3D-audio inschakelen met behulp van TV-speakers?

Op dit moment kan 3D-audio alleen worden ingeschakeld als je een hoofdtelefoon op je console hebt aangesloten. Sony heeft gezegd dat het van plan is om de ondersteuning voor de functie uit te breiden naar televisiespeakers als onderdeel van een post-release update.

Gebruik jij al 3D-audio op PS5? Laat je horen in het commentaarveld hieronder, en bekijk ook zeker onze PS5 gids.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *