De zomer komt er hard aan, de sneeuw smelt bijna overal en je hebt zin om van de bank af te komen en te gaan hardlopen! Meteen in de ochtend! Recht in het park! Maar zulke impulsen worden vaak verpletterd door een gebrek aan motivatie.

Motivatie is helemaal geen grote hulp in de sport. Het is wispelturig en gaat gemakkelijk verloren wanneer een nieuwe aflevering van je favoriete tv-serie opkomt. Fitness armbanden, aan de andere kant, zijn een constante motivator.

 • Ten eerste mooie graphics in applicaties;
 • Ten tweede allerlei trillingen en meldingen;
 • Tenslotte zijn ze te duur om alleen voor slaapmonitoring te gebruiken.

Maar fitness armbanden zijn nu op een ludieke manier verkrijgbaar. Hoe krijgt u inzicht in deze overvloed aan modellen en hoe kiest u het juiste model?

Hoe kies ik een activity tracker?

Om de perfecte fitnessarmband te kiezen, heb je de juiste accenten nodig. Veel mensen behandelen deze apparaten als trendy of imago-gadgets, maar dat is niet de juiste benadering (hoewel er natuurlijk ook trendy fitnessarmbanden bestaan). Een activity tracker moet worden behandeld als een fitnesstoestel. Dan zul je geen probleem hebben er een te kiezen. Zwemmers hebben waterdichte modellen nodig, crossfitters een met een hartslagmeter, en wie ‘s morgens in het park wil gaan hardlopen, heeft er een nodig met een verbeterd motivatiesysteem. Ook mag niet worden vergeten dat dergelijke trackers begeleidende apparaten zijn. Dat wil zeggen, zij werken in de meeste gevallen uitsluitend met smartphones. Hoewel ze bijna allemaal compatibel zijn met Android- en iOS-toestellen, is het vinden van een geschikt toestel voor Windows Mobile moeilijk, maar mogelijk.

Top fitness armbanden in 2022

Mi Band 6 NFC

De Xiaomi Mi Band 6 is de nieuwste fitnessarmband voor 2021-2022. Daarin heeft het bedrijf zich geconcentreerd op het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van dergelijke toestellen. Hij heeft bijvoorbeeld een bijna kaderloos scherm en een SpO2-bloedverzadigingssensor (zuurstofverzadiging), wat vooral in 2022 belangrijk is.

De NFC-versie van de Xiaomi Mi Band 6 fitnessarmband is verkrijgbaar vanaf september 2022. Dit betekent dat u nu officieel uw Mastercard-betaalkaart kunt koppelen en betalingen kunt verrichten in winkels! Deze functie maakt de Mi Band 6 een van de beste oplossingen onder alle fitnessarmbanden op de markt.

Belangrijkste kenmerken van de Xiaomi Mi Band 6:

 • Groot, kleurrijk en vrijwel randloos scherm;
 • Mogelijkheid om uw Mastercard te koppelen voor contactloze betaling (NFC) in winkels;
 • Saturatie sensor (bloed zuurstof saturatie);
 • Automatische herkenning van zes soorten activiteit;
 • Waterbestendige behuizing (kan zwemmen);
 • Zes bandkleuropties van de fabrikant.
Belangrijk!

Waar de Xiaomi Mi Band 5 de bloedverzadiging mat via een softwarematige hartslagmeter, beschikt de Mi Band 6 over een aparte sensor. Zo kunt u de zuurstofverzadiging nauwkeuriger bepalen.

Ontwerp

De belangrijkste innovatie van de Xiaomi Mi Band 6 NFC is op het eerste gezicht opvallend – de armband beschikt nu over een groot, vrijwel frameloos display. Daarom wordt bijna het hele voorpaneel in beslag genomen door het scherm. “Out of the box” heeft de fitnessarmband een handige wijzerplaat die het aantal stappen, de activiteit, de saturatie, de hartslag, het weer en natuurlijk de datum en de tijd weergeeft. De wijzerplaat kan worden vervangen.

De armband is aanvankelijk ook verkrijgbaar in zes verschillende bandkleuren. Het is waar, de capsule is allemaal hetzelfde – het is bedekt met zwart 2.5D glas.

De fitnessarmband heeft de knop aan de onderkant afgeschaft en is nu voorzien van een volledig touchscreen.

Conclusie

De Xiaomi Mi Band 6 NFC is een van de beste fitness-armband opties op de markt! Het is een handig metgezelstoestel voor wie een actieve levensstijl wil leiden of al aan fitness doet. De Xiomi fitnessarmband heeft tal van extra functies die het een goede oplossing maken om dagelijks te dragen – u kunt bijvoorbeeld meldingen bekijken en in winkels betalen met NFC zonder uw telefoon uit uw zak te halen.

En het grootste voordeel van de Mi Band 6 is dat hij verzadiging kan meten. Voor 2022 is dit nog steeds belangrijk.

Belangrijkste verschillen met de Mi Band 5:

Het nieuwe product heeft een groter scherm – 1,56 inch tegenover 1,1 inch;
Verzadigingssensor;
Adem tracking tijdens de slaap.
De Mi Band 6 heeft ook ondersteuning gekregen voor Amazon Alexa spraakassistent. Het werkt in Rusland en post-Sovjetlanden, maar alleen in het Engels.

Fitbit Charge 4

Een geavanceerde fitnesstracker voor zowel professionele atleten als mensen met een actieve levensstijl. Nu met GPS en NFC betalingsondersteuning.

Design

Het toestel ziet er compact en beknopt uit. Het precieze ontwerp hangt echter af van de kleur. In wijnrood en wit is de hoofdmodule verzonken in de band, terwijl hij in zwart en blauw uit de band steekt. Een groot deel van het voorpaneel van de fitnesstracker wordt in beslag genomen door het TFT-touchscreen, dat een afbeelding in grijstinten weergeeft. Het wordt bediend via een aanraakscherm, met slechts één knop om het in te schakelen.

Het materiaal van de band is afhankelijk van de kleur. Rood en wit – siliconen, zwart – eco-leer, blauw – geweven stof.

Verschillen met Fitbit Charge 3

De verschillen met de vorige generatie zijn vooral softwarematig. Nu kan de fitnessarmband meer dan 20 soorten trainingen detecteren, een melding geven over het bereiken van de streefhartslagzone tijdens sport- en fitnessactiviteiten (cardio, aerobic, anaerobic) en ondersteunt hij integratie met muziekstreamingdienst Spotify. En betaling via NFC is nu ook standaard beschikbaar.

Mogelijkheden en kenmerken

Het doel van de Fitbit Charge 4 is om een veelzijdige fitnessarmband te zijn. Voor mensen die gewoon actiever willen zijn, zullen de doelmodi (activiteit, aantal stappen, verbruikte calorieën, enzovoort) helpen, net als de meldingen wanneer u een korte wandeling moet maken of een workout moet doen. Professionele atleten zullen dol zijn op de SmartTrack-functie. De armband detecteert automatisch het begin van uw training en registreert het.

Maar de Fitbit Charge 4 kan ook een metgezel apparaat zijn. De armband kan meldingen van een aangesloten smartphone weergeven en snelle reacties ondersteunen (alleen Android), en muziek bedienen en afspelen. Het kan ook de slaapkwaliteit analyseren.

Belangrijkste kenmerken

 • Fitbit Pay betaalsysteem voor betaling vanaf de polsband;
 • SmartTrack automatische trainingsdetectie;
 • Geavanceerde ademhalingsoefeningen met hartslagdetectie;
 • Meldingen over streefhartslagzones tijdens trainingen.

Geschikt voor wie

Een instaparmband die geschikt is voor mensen die gewoon hun gezondheid in de gaten willen houden, maar ook voor professionele atleten. De begeleidende functies breiden de gebruiksmogelijkheden aanzienlijk uit. Voor gebruik in Rusland moet u echter de bijbehorende app downloaden via bronnen van derden.

HerzBand Active ECG 3

Een stijlvolle fitnessarmband met ECG-mogelijkheden, waarbij de elektrode elegant in het ontwerp is geïntegreerd.

Design

De HerzBand Active ECG 3 is een van de meest stijlvolle fitnessarmbanden met ECG-functie die verkrijgbaar zijn. De extra elektrode voor het elektrocardiogram is netjes geïntegreerd in het ontwerp van het frontpaneel. De armband heeft ook een licht gebogen plastic behuizing, waardoor hij er zelfs om de pols van een slanke vrouw slank uitziet.

De armband wordt geleverd in een zwarte rechthoekige plastic kast met afgeronde hoeken. Het voorpaneel is bedekt met 2,5D glas met daaronder een IPS-scherm. Een zwarte rubberen band wordt meegeleverd, maar een rode en een blauwe zijn ook verkrijgbaar.

Belangrijkste kenmerken

 • Elektrocardiogram (registratie van hartslag en -intensiteit);
 • HIT (een registratie van de trainingsintensiteit);
 • Niveau van oxygenatie (bloed zuurstof verzadiging);
 • Niveau van hypoxie (vermindering van de hoeveelheid zuurstof in het bloed en de weefsels ten gevolge van diverse ziekten);
 • Intensiteit van apneu (veranderingen in ademhalingssnelheid tijdens de slaap);
 • Hartslag met een waarschuwing voor het bereiken van een kritisch hoge hartslag;
 • Ademhalingsfrequentie;
 • Berekening van de bloeddruk;
 • Slaapkwaliteit (fases, duur, inslaaptijd);
 • Lichamelijke activiteit (aantal stappen, tijd en type lichaamsbeweging).

Dit alles gezegd zijnde, de fitness armband is geen medisch apparaat. Natuurlijk kan hij ook meldingen weergeven, trillen bij oproepen en berichten, en als wekker werken.

Honor Band 6

“De Honor Band 6 wordt geleverd in het traditionele minimalistische en beknopte ontwerp van een fitnessarmband. Hij is echter iets groter dan de concurrentie. De fitnessarmband is gemaakt van slagvaste kunststof en wordt geleverd met een rubberen band in de kleur van de kast – zwart, grijs of roze. Hij kan echter worden vervangen.

De behuizing is WR50-geschikt – u kunt uw handen wassen en douchen zonder de polsband te verwijderen. Je kunt er ook in het zwembad zwemmen. Maar je kunt er niet in duiken. Tussen haakjes, zwemmen staat op de lijst van automatisch herkenbare trainingen.

Een belangrijk kenmerk van de armband is de volledig opnieuw ontworpen BioTracker sensor. Het kan automatisch de hartslag en stressniveaus detecteren, en handmatig de zuurstofverzadiging in het bloed (SpO2 of saturatie) berekenen.

NFC is aanwezig in het model, maar met twee “maars”. Ten eerste is de versie met deze module alleen in China verkrijgbaar. Ten tweede werkt NFC sowieso niet in Rusland.

Belangrijkste kenmerken

 • Breed aanraakscherm – u kunt de polsband rechtstreeks vanaf de polsband bedienen, niet vanaf uw telefoon.
 • Hoge levensduur van de batterij – tot 2 weken dagelijks gebruik zonder opladen.
 • Volgt automatisch wandelen, hardlopen, zwemmen en fietsen. Handmatig – tot 10 meer trainingen en sportactiviteiten.
 • Automatische controle van de slaapkwaliteit.
 • Er is een bloedzuurstofsensor (SpO2, saturatie), die belangrijk is in 2022.

Conclusie

De Honor Band 6 is een fitnessarmband met een goede prijs-kwaliteitverhouding die door zijn brede scherm een kruising is tussen een klassieke tracker en een smartwatch. In termen van functionaliteit, is het net zo goed als de concurrentie. En wat de beeldkwaliteit betreft, is hij zelfs beter dan de concurrentie. Een geweldig toestel voor dagelijks gebruik en fitnessenthousiastelingen.

Samsung Galaxy Fit 2

Een van de beste all-round fitnessarmbanden voor elke dag, met veel opties voor begeleidende apparaten.

Design

De Samsung Galaxy Fit 2 heeft een compact en beknopt ontwerp. Het volledige voorpaneel is bedekt met 2,5D glas, waaronder zich een groot (1,1 inch) AMOLED-scherm bevindt dat in de stand-by modus grote horloges en belangrijke informatie weergeeft: bijvoorbeeld de hartslag of de hoeveelheid lichamelijke activiteit.

Dankzij de plastic behuizing weegt de Samsung Galaxy Fit 2 slechts 21 gram. De band (verkrijgbaar in zwart en rood) is gemaakt van een speciaal poreus rubber dat lucht doorlaat en vocht absorbeert.

Belangrijkste kenmerken

Samsung Galaxy Fit 2 is in de eerste plaats een toestel voor mensen met een actieve levensstijl. De fitnessarmband kan automatisch trainingen detecteren en registreren, stappen en activiteitstijd tellen, de hartslag meten, de slaap, stressniveaus en de kwaliteit van handen wassen bijhouden. Er is geen detectie van bloed zuurstof saturatie. Lopen, wandelen, vloeroefeningen en elliptische toestellen worden automatisch gedetecteerd, terwijl tientallen andere modi handmatig moeten worden geactiveerd.

De functionaliteit van de assistent is daarentegen veel uitgebreider. Het omvat: weergave van smartphonemeldingen met ondersteuning voor snelle respons, aanpasbare wijzerplaten, bediening van het afspelen van muziek.

Geschikt voor wie

Samsung Galaxy Fit 2 is een alledaagse slimme armband. Het helpt je naar je werk te gaan, motiveert je om een paar bushaltes te lopen, registreert een ochtendloopje en een avondbezoek aan de sportschool. Gecombineerd met een redelijk lage prijs, is het de perfecte metgezel voor de minder veeleisende gebruiker.

Fitbit Inspire 2


Een gestroomlijnde en voldoende functionele fitnessarmband in “Amerikaanse stijl”: met de nadruk op een gezonde levensstijl, niet alleen lichamelijk, maar ook psychologisch.

Design

Het ontwerp van de Fitbit Inspire 2 lijkt misschien onconventioneel. De hoofdcapsule heeft een ronde vorm met “bolle” zijkanten en voorkant, en het belangrijkste is dat er aan de bovenkant een dun riempje aan vastzit. Toch kan het uiterlijk van de Fitbit Inspire 2 echt uniek en herkenbaar genoemd worden.

De Fitbit Inspire 2 is verkrijgbaar in drie varianten, die verschillen in bandkleur: zwart, “maanwit” (de kleur van ghee) en “woestijnroos” (een zachte rode kleur). De riem is niet verwisselbaar.

Belangrijkste kenmerken

De functionaliteit van de Fitbit Inspire 2 is niet alleen gericht op fysieke, maar ook op mentale gezondheid. Het is niet alleen een sport-tracker. De fitnessarmband kan stappen, afgelegde afstand en verbrande calorieën tellen, de hartslag meten en andere sporttrainingen registreren (vooral fitness). Het controleert ook de slaapkwaliteit en motiveert een actievere levensstijl.

De monitoring van de geestelijke gezondheid bestaat uit een productiviteitsanalyse, een monitoring van het stressniveau, een focusmodus (wanneer niets u afleidt van uw werk) en aanbevelingen om uw levenskwaliteit te verbeteren.

Traceerbare soorten van trainingen:

 • Rennen;
 • Fietsen;
 • Kickboksen;
 • Zwemmen (rekening houdend met het aantal slagen en het tempo);
 • Yoga;
 • Dansen.

Mi Band 5

Met de nieuwste update van zijn fitnessarmband heeft Xiaomi besloten om er een universeel metgezelapparaat van te maken dat niet alleen stappen en andere activiteiten telt, maar ook meldingen toont.

Belangrijkste kenmerken van de Xiaomi Mi Band 5:

 • Groot AMOLED-kleurenscherm (1,2″ diagonaal);
 • Magnetisch opladen – de capsule hoeft niet meer van de band te worden gehaald;
 • Afstandsbediening van de camera op smartphone;
 • Nieuwe hartslagsensor;
 • 11 nieuwe professionele sportmodi;
 • Nieuwe vrouwen gezondheid en menstruele cyclus tracking modi.

De verbeterde hartslagsensor detecteert ook de hoeveelheid zuurstof in het bloed. Dit is belangrijk bij het monitoren van stress, inspanning of gewoon gezondheid. De batterijduur van de Mi Bend 5 blijft onveranderd op ongeveer 14 dagen op een enkele lading.

Design

Xiaomi heeft besloten niet te experimenteren met het ontwerp, en dus ziet de nieuwe fitnessarmband er vrijwel hetzelfde uit als zijn voorgangers in de serie. De hoofdmodule is een compacte capsule met een zwart glazen frontpaneel dat bijna de hele voorkant bedekt. Hij wordt aan de riem bevestigd via kleine inkepingen op de kast.

De tracker komt “uit de doos” met een donkergrijze, bijna zwarte band (behalve de speciale edities met geel, groen en rood). Maar indien gewenst kan hij worden vervangen door een andere – gelukkig zijn de Chinese fabrikanten niet verlegen om het gebruik van verschillende kleuren, materialen en ontwerpoplossingen. De enige “maar” – nu bestaan de riemen uit twee delen, boven en onder.

Conclusie

De belangrijkste innovatie is de ingebouwde pulsoximeter. Dit is een belangrijke parameter voor aerobe en anaerobe training, of gewoon om uw gezondheid te bepalen. Dit is een belangrijke parameter voor zowel aerobe als anaerobe training, of gewoon om uw gezondheid te bepalen.

Garmin Vivosmart 4

De kleinste professionele fitnessarmband

De Garmin Vivosmart 4 fitness armband is een heel interessant toestel. Terwijl de meeste van zijn tegenhangers gespecialiseerd zijn in het bijhouden van activiteiten, zal deze gadget de drager helpen een gezonde levensstijl te bereiken. In alle opzichten.

De ingebouwde sensoren zijn bijvoorbeeld in staat om stressniveaus te detecteren. Hij zal dit de hele tijd doen en wanneer hij overschreden wordt, zal de armband u adviseren om enkele ademhalingsoefeningen te doen. En hou het in de gaten.

In het algemeen zijn de belangrijkste kenmerken van de Garmin Vivosmart 4, volgens de fabrikant zelf:

 • Stijlvol, minimalistisch ontwerp met contrasterende zwarte en blauwe metallic afwerking;
 • Zwart-wit scherm met hoog contrast en goede afleesbaarheid;
 • Geavanceerd slaap tracking systeem. Niet alleen de versnellingsmeter en hartslagmeter zijn geactiveerd, maar ook de Pulse Ox bloedzuurstofsensor;
 • Talrijke apparaten en technologieën om uw gezondheid te bewaken. Deze omvatten een geïntegreerde hartslagmeter, bloedsaturatiesensor, energiemonitor en meer;.
 • Trainingsprogramma’s voor een groot aantal fitnessactiviteiten, waaronder cardio;
 • Trilalarm en weergave van meldingen van uw smartphone. Bij koppeling met Android-toestellen worden ook snelle tekstberichten ondersteund;
 • Waterbestendige kast. Kan aangelaten worden onder de douche of tijdens het zwemmen;
 • Tot 7 dagen levensduur van de batterij. Als u echter de hartslagmonitor en Pulse Ox gebruikt terwijl u slaapt, moet u de stekker meer dan één keer per week in het stopcontact steken.

De fabrikant laat echter tactvol twee belangrijke functies weg – de energiemonitor van de Body Battery en de meting van het stressniveau. En dit zijn bijna unieke kenmerken.

De Body Battery energiemonitor zal u vertellen of u uw krachttraining nu moet doen of moet uitstellen tot een andere keer. Deze functie meet uw “energieniveaus” en helpt u het meeste uit uw training te halen zonder u te veel in te spannen, maar toch uw doelen te bereiken.

Stressniveaus worden gemeten door de hartslagvariabiliteit en verschillende andere belangrijke biometrische gegevens te analyseren. En als de stress te groot wordt, biedt de Garmin Vivosmart 4 ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

En het is ook allemaal erg mooi! Het ontwerp van de Garmin Vivosmart 4 is echt elegant. Hij heeft beknopte kleuren en tinten, een matzwarte band, en een glanzende tot glanzende zwarte kast. Verwisselbare riemen worden echter niet ondersteund. Maar er is meer dan één kleur.

De kwelling van keuze

Nog steeds, welke te kiezen? In principe kunnen al deze “beste fitness armbanden” onderverdeeld worden in drie categorieën.

De eerste is gewoon fitnessarmbanden voor wie gewoon wat actiever wil worden. Of voor professionele atleten die al twintig jaar trainen zonder nieuwe snufjes. Tot de “motivators” behoren de populairste fitnessarmbanden: Xiaomi Mi Band 6, Samsung Galaxy Fit 2, Honor Band 6, HerzBand Active ECG 3.

De tweede is de multifunctionele fitnessarmband. Dit lijken fitnesstrackers te zijn, maar met een te groot scherm om alleen een sportaccessoire te zijn. Deze ‘duizendpoten’ zijn onder andere de Fitbit Charge 4.

En de derde is de top-of-the-range fitness armbanden, vol met sensoren en metertjes. Deze zijn voor atleten die alles over zichzelf willen weten. Enkele van de top slimme armbanden zijn: Garmin Vivosmart 4 en Fitbit Charge 4, Fitbit Inspire 2.

En de keuze van de fitnessarmband die bij u past, moet een nuchtere analyse zijn van uw eigen activiteit en aspiraties. En je budget, natuurlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.