PS5 Teraflops Wat is het en hoeveel capaciteit heeft de PlayStation 5

PS5 teraflops is een veelbesproken onderwerp, maar wat is teraflops en hoeveel teraflops heeft de PlayStation 5? Een tijdje geleden heb je waarschijnlijk al gehoord over de Xbox Series X en zijn pas onthulde technische specificaties. Een groot buzz-woord dat nu de ronde doet is “teraflops“. Microsoft heeft bevestigd dat de volgende generatie console veel teraflops zal hebben, maar voor de gemiddelde persoon betekent dat niet echt iets. Wat is een teraflop? Hoeveel teraflops zitten er in PS4, en hoeveel teraflops zal PS5 hebben? Als onderdeel van onze PS5 gids, gaan we alles onthullen wat je moet weten. Vergeet niet, dat je voor meer informatie ook onze PS5 vs Xbox Series X vs Xbox Series S: Volledige technische specificaties vergelijking en PS5 vs PS4: Volledige technische specificaties vergelijking raadplegen.

Wat zijn Teraflops?

Teraflop, of TFLOP, is in feite een wiskundige meting van de kracht van een computer. Zonder al te ingewikkeld over te komen, staat een teraflop voor een computer die in staat is om een biljoen berekeningen per seconde te verwerken. De Xbox Series X heeft 12 teraflops, wat betekent dat hij tot 12 biljoen bewerkingen per seconde kan uitvoeren. Het nut van teraflops voor rekenkracht zit hem in het feit dat er ook floating-point getallen in zijn opgenomen.

Met floating-point getallen worden in feite alle soorten getallen bedoeld, niet alleen gehele getallen maar ook decimalen. In andere woorden, getallen met decimalen, irrationale getallen, en alle andere onregelmatige getallen worden meegerekend wanneer we het hebben over floating-point berekeningen. Omdat computers (en spelconsoles) gebruikmaken van veel niet-integere getallen bij de verwerking, wordt de teraflop een nauwkeurigere maatstaf voor de mogelijkheden van een apparaat.

Meer teraflops betekent meer complexe berekeningen per seconde, wat ruwweg neerkomt op een snellere machine met meer grafisch vermogen. Voor de goede orde kan worden gezegd dat 12 teraflops van de Xbox Series X heel veel is.

Hoeveel Teraflops heeft PlayStation 5?

Sony heeft bevestigd dat PS5 een GPU zal hebben die 10,28 teraflops aankan. Daarmee ligt hij iets achter op de Xbox Series X, welke tot 12 teraflops heeft.

Hoeveel Teraflops heeft de PS4 en PS4 Pro?

De originele PS4-console heeft een GPU (grafische verwerkingseenheid) van 1,84 teraflop. PS4 Pro brengt dit getal omhoog naar 4,2 teraflops, wat een grote sprong is ten opzichte van de standaard PS4.

Hoe verhouden alle PS4 en Xbox One Consoles zich tot elkaar qua Teraflops?

Hieronder geven we aan tot hoeveel teraflops elke huidige-gen console van Sony en Microsoft in staat is:

  • PS4: 1.84 teraflops
  • PS4 Pro: 4.2 teraflops
  • Xbox One S: 1.4 teraflops
  • Xbox One X: 6 teraflops

De GPU van de Xbox One X heeft het hoogste aantal teraflops van alle huidige consoles. Xbox Series X zal dit verdubbelen, en PS5 heeft meer dan het dubbele van PS4 Pro.

Hoe verhouden de technische specificaties van de PS5 en Xbox Series X ten opzichte van elkaar?

Als je meer wilt weten over alle technische specificaties van de PS5, en hoe ze zich verhouden tot de Xbox Series X, kun je dat doen met onze PS5 vs Xbox Series X vs Xbox Series S: Volledige technische specificaties vergelijking.

Is Teraflops belangrijk voor PS5 en Xbox Series X?

Een beetje, maar dat is niet echt nodig. Waar het op neer komt, is dat beide next-gen consoles een stevige processor zullen krijgen, wat zich vertaalt in grotere en betere games voor jou om te spelen. PS5 en Xbox Series X zullen uiteindelijk dezelfde technologie bezitten, en de concurrentie tussen Sony en Microsoft zal de consument hoe dan ook de winnaar maken. Ons advies is om je niet te veel te laten meeslepen door vergelijkingen en discussies over technologische specificaties, want uiteindelijk zijn we hier voor de games.

Wat zijn uw gedachten over de PS5 teraflops? Als u nog vragen hebt, laat ze dan hieronder in de comments weten. En lees onze PS5 gids voor nog veel meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *