PS5 SSD Hoeveel opslagruimte heeft de PS5

Hoeveel opslagruimte heeft de SSD van PS5? Nu alle games moeten worden geïnstalleerd op je PS5 en veel gamers liever software/games kopen via de PlayStation Store, zou je je kunnen afvragen hoeveel opslagruimte heeft de PS5, vooral als je van plan bent om de PS5 Digital Edition aan te schaffen (zie ook: PS5 Digital Edition vs PS5: Wat is het verschil?). Als onderdeel van onze PS5 gids, onthullen we hoeveel opslagruimte de SSD van de PS5 heeft. Voor meer informatie, kunt u de volgende gids raadplegen: PS5 SSD: Waarom het beter is dan HDD. Als je te weinig opslagruimte hebt, kijk dan op deze pagina: PS5 SSD: Hoe installeer ik een interne SSD en hoe breid ik mijn opslagruimte uit.

PS5 SSD: Hoeveel opslagruimte heeft de PS5?

De SSD van de PS5 heeft een ongewone 825GB aan opslagruimte. Dit is een ongebruikelijk aantal, aangezien de PS4 voornamelijk beschikbaar was in 500GB en 1TB. We vermoeden echter dat het veel te maken heeft met het aangepaste ontwerp van de console. Hoe de PS5 zich tot de Xbox Series X en PS4 Pro verhoudt, lees je via de volgende links: PS5 vs Xbox Series X vs Xbox Series S: Volledige vergelijking van het technische specificaties en PS5 vs PS4: Volledige specificaties
.
Het is de moeite waard om in gedachten te houden dat wanneer Sony 825GB aan opslagruimte aanprijst, bij aankoop zal niet alles beschikbaar zijn. Vanwege de manier waarop opslagruimte wordt berekend, krijg je een maximale capaciteit van 667 GB indien je dit omrekent naar het juiste bestandsformaat en eventuele besturingssysteemfuncties.

PS5 SSD: Hoeveel games kun je er op opslaan?

Het precieze aantal games dat je op de SSD van de PS5 kunt opslaan, hangt af van de grootte van de door jou te installeren games. Sommige games vereisen minder dan 1 GB om te installeren, terwijl andere tot wel 100 GB kunnen gaan. Als de gemiddelde bestandsgrootte van je bibliotheek rond de 40GB ligt, zou je ongeveer 15 games moeten kunnen opslaan, maar dat kan variëren.

De SSD van de PS5 zou de totale bestandsgrootte kunnen verkleinen, want ontwikkelaars hoeven niet langer gegevens te vermenigvuldigen om de leessnelheid te verlagen. Toch zullen next-gen games waarschijnlijk hogere-resolutie assets bevatten, waardoor de totale bestandsgrootte uiteindelijk zou kunnen toenemen. We zullen moeten afwachten.

PS5 SSD: Kun je de opslagruimte vergroten?

U kunt de SSD-opslagruimte van de PS5 vergroten door een compatibele NVMe SSD harde schijf aan te schaffen. Wanneer de beschikbare producten zijn aangekondigd, krijgt u via de link een volledige lijst van alle PS5 compatibele SSD-schijven: Beste PS5 SSD: Compatibele M.2 SSD opslaguitbreiding voor PS5. U kunt ook een externe HDD aansluiten om PS4-games backwards compatibel te maken (Zie ook: PS5 Backwards compatibiliteit: Kun je PS4-games spelen op de PlayStation 5?)

Is de SSD van de PS5 genoeg opslagruimte voor jou? Reken maar uit in de reacties hieronder, en vergeet niet onze PS5-gids te raadplegen voor meer informatie.

Zie ook: PS5 handleiding: Ultieme PlayStation 5 gids

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *