De meest interessante games die in 2022 uitkomen

Het jaar 2022 is begonnen en we kunnen kijken naar de spannendste wedstrijden die in de komende twaalf maanden worden gespeeld. Naar welke game releases kunnen we uitkijken in 2022?

Bekijk de lijst van komende wedstrijden en sla de pagina op in uw bladwijzers zodat u niets mist.

Ongeacht de datum is het de moeite waard een blik te werpen op de komende PC-spellen, die in 2021 in première zullen gaan. Hoewel voor veel van hen nog geen specifieke data zijn vastgesteld, beloven ontwikkelaars dat ze niet later dan het vierde kwartaal van het jaar zullen verschijnen. Ik denk niet dat ik iemand hoef te vertellen hoe we verder moeten gaan met zulke verzekeringen.

Elke gamer kijkt uit naar nieuwe games, met een directe lijn naar het begin van 2022. Onder die games waren ongetwijfeld Overwatch 2 en Dying Light 2, waarvan de première aanzienlijk is uitgesteld. Voeg Baldur’s Gate 3 en de laatste versie van God of War toe aan de PC-versie en we krijgen een behoorlijk interessante verzameling die zeker aan je eigen spelbibliotheek moet worden toegevoegd.

De lijst van titels is niet volledig, omdat alleen de grootste of interessantste spellen zijn opgenomen, naar onze mening. Het is mogelijk dat ontwikkelaars in de loop van het jaar nog andere nieuwe titels aankondigen. In dat geval zullen wij onze lijst zo snel mogelijk bijwerken. Laten we hopen dat wat we in 2020 en 2021 zullen meemaken deze keer niet opnieuw zal gebeuren, wat betekent dat we niet veel games zullen hebben die tot de volgende maanden of zelfs jaren zullen worden uitgesteld. Nou, dat is wat ik wens voor jou en mezelf!

Lijst van de beste games die in 2022 in première gaan

Terwijl Monster Hunter: Rise vorig jaar zijn debuut maakte op de Nintendo Switch-console, maakt het nu zijn desktopdebuut.

Het spel is een ander deel van de RPG-serie waarin de speler de rol aanneemt van een monsterjager. Tijdens het spel reizen we door een open wereld, vechten we tegen enorme monsters en ontrafelen we een mysterieuze kracht genaamd Fury.

De PC-release introduceert ook veel verbeteringen en nieuwe elementen, zoals Kablobaks – wormen waar je op kunt klimmen, of Campsy – een nieuw soort slededier.

Het spel kan solo worden gespeeld of met maximaal 3 vrienden.

Tom Clancy’s Rainbow Six: Extraction

De tijd is gekomen om een spin-off te maken van Rainbow Six, een spelserie die een mekka is geworden voor cybersporters en gastheer is van veel van ‘s werelds grootste evenementen.

Het nieuwste spel zal spelers niet meenemen naar de beroemde conventie waar terroristen en agenten elkaar bevechten. Nu moet je het opnemen tegen een onbekende parasiet, en het speelt zich allemaal af binnen een survival horrorconventie.

Een mysterieuze meteoriet valt op aarde en veroorzaakt een reeks vreemde gebeurtenissen. Rainbow Six-agenten moeten het hoofd bieden aan de dreiging op 12 kaarten met willekeurig gegenereerde gebeurtenissen. In totaal zullen 18 operators, bekend van Rainbow Six: Siege, beschikbaar zijn voor spelers.

Dying Light 2

Het is bijna 7 jaar geleden dat het eerste deel van Dying Light in première ging. Het vervolg komt begin 2022 uit en speelt zich af in een verwoeste stad na de gebeurtenissen van het eerste deel.

In Dying Light 2 zullen we ons opnieuw een weg vechten door hordes zombies in 7 verschillende regio’s die door verschillende facties worden gecontroleerd. De bekende parkour-sequenties worden niet gespaard. Voor het eerst zullen spelers achter het stuur van een auto kunnen kruipen, en een grote verscheidenheid aan wapens zal voor hen beschikbaar zijn. Naast de singleplayer-campagne kunnen we ook in co-op spelen, met maximaal 4 spelers.

Total War: Warhammer III

Is er iemand in de zaal die nog niet gehoord heeft van een van de beste strategiespelreeksen Total War? Dit is de derde keer dat we deze productie zullen zien in het Warhammer universum, dat zeer populair is bij de spelers.

.

Deze keer neemt het verhaal ons mee naar de rand van de dimensies, waar we twee facties ontmoeten. De makers verzekeren ons dat de schaal van de gevechten groter zal zijn dan ooit tevoren, en nieuwe functies zullen onder meer chaos portalen op de slagvelden omvatten. Voor het eerst zullen spelers forten kunnen bouwen en zelfs torens beschieten, en het sluitstuk zal een gevecht zijn met een machtige eindbaas.

Horizon: Forbidden West

In Horizon: Verboden Westen, ontvouwt de actie zich na de gebeurtenissen van het eerste deel. Mensen, dieren en machines leven in harmonie met elkaar, maar deze wereld duurt niet lang. Het wordt geteisterd door een mysterieuze plaag die alle wezens bedreigt. Eloi moet naar het westen van het post-apocalyptische Amerika reizen en dit mysterie oplossen.

Voor zover we weten, zal het spel zich gedeeltelijk onder water afspelen, waar we verwoeste steden zullen verkennen. Tijdens het spel zal de speler niet alleen mensen tegenkomen, maar ook tot dusver onbekende machines. Om met hen af te rekenen, zal hij wapens gebruiken zoals bogen, speren, granaten en kanonnen die van grotere machines vallen.

Elden Ring

Elden Ring is een van de meest geanticipeerde spellen van dit jaar. Niet verwonderlijk, want het werd gemaakt in samenwerking met Hidetaka Miyazaki, die onder meer verantwoordelijk is voor de Dark Souls-serie, en George R.R. Martin, die de Songs of Ice and Fire-serie schreef die de inspiratie vormde voor de Game of Thrones-serie.

Het spel speelt zich af in een land genaamd The Lands Between, dat is verdeeld in 6 koninkrijken. Ze worden geregeerd door halfgoden, die, zoals je je kunt voorstellen, onder ogen moeten worden gezien.

Het spel legt veel nadruk op rollenspel, waarbij spelers de vrijheid krijgen om personages aan te passen, ze te ontwikkelen, de juiste wapens te kiezen of spreuken te leren. Clashes daarentegen zijn spannende en dynamische gevechten, en door de verscheidenheid aan vijanden zul je steeds meer strategieën moeten ontwikkelen.

Gran Turismo 7

Het jaar 2022 zal een andere goede auto race simulator brengen. Gran Turismo® 7 is het volgende deel in de serie, gemaakt door de Japanse ontwikkelaar Polyphony Digital.

Jarenlang was het spel exclusief gewijd aan PlayStation-consoles, met het laatste deel dat in 2013 uitkwam. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de spelers hoge verwachtingen hebben van de nieuwe release.

Deze keer rijden we op echte circuits in gelicenseerde voertuigen, zowel klassiek als modern. Naast het speltype verhaal zal er ook een multiplayer zijn. De beelden zullen worden verbeterd met 4K-resolutie, 60 frames per seconde en HDR.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Stranger of Paradise is wat de ontwikkelaars zelf een hardcore RPG noemen. In feite is het een spin-off van de Final Fantasy-serie, dus, zoals je al kon raden, maken veel van de mechanica geen deel uit van de serie.

Het plot zal draaien om drie mensen die als Warriors of Light de chaos moeten overwinnen. Elk van de helden heeft verschillende vaardigheden, en tijdens het spel worden er verschillende relaties tussen hen gelegd. De gameplay is, zoals gewoonlijk, gericht op het maken van grootschalige en spectaculaire aanvalscombinaties. Deze kunnen natuurlijk worden verbeterd dankzij speciale vaardigheidsbomen.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Na bijna 13 jaar, komt S.T.A.L.K.E.R. terug. We zullen opnieuw de zone van Tsjernobyl kunnen doorkruisen, het gebied rond de kerncentrale waarvan het ongeluk een milieuramp veroorzaakte.

De speler kruipt in de huid van Skif, een eenzame stalker die besluit het mysterie op te lossen van de mysterieuze energiebron die midden in de Zone is opgedoken na de reactorexplosie in 2006.

Interessant is dat de keuzes die we tijdens het spel maken van invloed zijn op het verloop van het spel en, uiteindelijk, de ontknoping. Er zullen meer dan 30 verschillende wapens beschikbaar zijn, die vrij kunnen worden aangepast.

Saints Row

Een nieuwe Saints Row komt eraan! Het vijfde deel van de knotsgekke, zelfs overdreven actiespelreeks zal ons opnieuw een open wereld bieden waarin veel te doen is. Het verhaal in de nieuwe productie van Volition Inc. zal gaan over de gebeurtenissen die plaatsvonden voor het eerste deel van het spel. De makers nemen ons mee naar het fictieve stadje Santo Ileso, gelegen in het zuidwesten van de Verenigde Staten – waar de avonturen van de heiligen begonnen.

Standaard zal de speler tijdens het spel steeds machtiger worden en zijn eigen criminele rijk stichten. De kaart is verdeeld in vijf gebieden, die elk kunnen worden overgenomen na het voltooien van de juiste missies en het verslaan van de vijanden. Natuurlijk kunnen we, zoals bij elke aflevering, een breed, bijna abstract arsenaal en een zware dosis zwarte humor verwachten.

Starfield

We begeven ons opnieuw in de ruimte, en meer bepaald in Starfield, gemaakt door de bij spelers bekende ontwikkelaars Bethesde. Dit rollenspel, dat zich afspeelt in een wereld van science fiction, verandert spelers in ruimtereizigers.

Het spel speelt zich af in het jaar 2330, 20 jaar na het uitbreken van de oorlog tussen de Verenigde Koloniën factie en de Free Star Collective. Het eindigt met vrede, maar de veiligheid is niet hersteld.

Een raadselachtige held begint zijn verhaal werkend voor een bedrijf dat de Melkweg verkent. Een verscheidenheid aan locaties wacht op hem, van gigantische steden tot vissersdorpjes. Naast de verhaalmissies krijgen we een aantal zijlijnen, dankzij welke we het personage nog sneller kunnen ontwikkelen.

Overwatch 2

Overwatch 2 zou in 2021 uitkomen, maar de ontwikkelaars hebben het verplaatst naar volgend jaar. Deze shooter is een van de snelste PvP-spellen op de markt, en heeft een grote groep fans gekregen, vooral diegenen die van cybersports houden.

De nieuwe setting zal consistent zijn met de vorige, maar het zal spelers voorzien van nieuwe modes, betere audiovisuele kwaliteit en, natuurlijk, een uitgebreide groep personages.

Vermeldenswaard is dat er een personage-ontwikkelingssysteem aan het spel zal worden toegevoegd, waarmee nieuwe vaardigheden kunnen worden vrijgespeeld. Voor spelers die graag in de geschiedenis duiken, zijn er de speltypen Story Mission en Hero Mission, die de verhalen van de personages vertellen en interactieve sequenties bieden.

Company of Heroes 3

Het real-time tactische strategiespel dat zich afspeelt in de realiteit van de Tweede Wereldoorlog is terug. Dit jaar worden we overgebracht naar een mediterraan klimaat, waar we zullen vechten in Italië en Noord-Afrika in een niet-lineaire campagne.

De kaarten in de bergen zullen een heel andere strategie vereisen dan de kaarten bij de zee. De graphics zijn uiterst charmant en geven een authentieke sfeer weer. Nu zal de speler niet alleen de eerste linie moeten beheren, maar ook bevoorradingsroutes plannen, verdedigingstroepen in de achterhoede inzetten, aanvallen vanaf schepen coördineren en luchtverkenningen uitvoeren. Het zal ook mogelijk zijn spionagenetwerken te creëren, en hoe het spel zich ontvouwt zal uitsluitend afhangen van de keuze van de speler.

Gotham Knights

Is het lang geleden dat er een spel uit het DC Comics universum, meer specifiek met betrekking tot Batman? Je hoeft niet langer te wachten, want WB Games Montreal werkt aan Gotham Knights.

Ja, we zullen in de productie niet als Batman spelen, maar wel als een van de 4 beschikbare personages: Nightwing, Robin, Batgirl en Redcap. Ze hebben elk een unieke uitrusting, vechtstijlen en een vaardigheidsboom.

Wat is het doel? Spoor het Hof van Uilen op, dat de straten van Gotham verwoest, met een leger van Klauwen. Onderweg komen we beroemde antagonisten tegen, zoals Two-Face, Frost of Penguin.

Het spel heeft een open wereld die je kunt verkennen en vele zijmissies.

Kerbal Space Program 2

Kerbale is op weg om de ruimte weer te veroveren. Deze ongewone simulator met geavanceerde fysica is enorm populair geworden. In de nieuwste versie bouwen we niet alleen een raket vanaf nul, maar kunnen we ook ruimtestations en kolonies bouwen op open planeten of manen. Dit vereist echter technologische ontwikkeling en een passende grondstofbron.

De makers hebben een heleboel willekeurige gebeurtenissen voorbereid die een echte uitdaging zullen vormen tijdens het spel. Bovendien zal de serie voor het eerst een multiplayermodus bieden waarin we met vrienden kunnen samenwerken – dit zal zeker een van de populairste segmenten van het spel worden.

System Shock

Ik weet niet of je je System Shock nog herinnert, maar in 1994 bracht dit spel miljoenen mensen in een roes. Het is een soort cyberpunk shooter die zich afspeelt in het jaar 2072 aan boord van het ruimtestation Cytadela, eigendom van de TriOptium Corporation.

Looking Glass heeft besloten een volwaardige remake te maken van deze ongewone productie. De speler speelt opnieuw de rol van een hacker die de kunstmatige intelligentie die de fabriek controleert moet hacken om gegevens over een nieuw soort biologisch wapen te stelen.

Mee eens, het klinkt intrigerend. Later wordt het nog interessanter, want de hacker raakt in een coma van zes maanden, en als hij wakker wordt, is hij omringd door cyborgs en mutanten. Dus als je van spellen met uitgebreide hacking-systemen houdt, is dit een must-play.

Baldur’s Gate III

Baldur’s Gate III is, zoals de titel al aangeeft, het derde deel in de iconische serie rollenspellen, die verwijst naar het papieren spel Dungeons & Dragons.

Het verhaal begint meer dan 100 jaar na het verhaal in het addendum bij het vorige deel, Shadows of Amn. Baldur’s Gate wordt aangevallen door de Illithiden, die, voordat ze worden verslagen, erin slagen een deel van de stad te verwoesten en veel van de inwoners te ontvoeren.

De speler kan zijn eigen karakter creëren en zelfs zijn ras kiezen. We besluiten of we toverspreuken willen gebruiken, ons op diplomatie willen richten of misschien zware wapens willen gebruiken.

Homeworld 3

Homeworld 3 is een andere ruimte setting. Aan het eind van het vorige deel bloeide het melkwegstelsel dankzij een netwerk van hyperruimtepoorten, maar het was niet zonder oorlogen. Nu werkt de poort niet meer, met desastreuze gevolgen.

De speler moet de controle over de vloot overnemen en deelnemen aan spannende gevechten met een origineel verhaal. De keuze van tactiek is volledig vrij, hoewel niet alles gepland kan worden en je plannen gedwarsboomd kunnen worden door een deeltjesstorm of een asteroïdenveld. Het spel bevat ook een coöperatieve en multiplayermodus, waarin spelers het tegen elkaar opnemen.

Zullen er vertragingen zijn bij het uitbrengen van games in 2022

Het begin van 2021 beloofde een zeer plezierig jaar te worden voor gamers, maar van week tot week meldden steeds meer ontwikkelaars vertragingen in premières. Dit is niet uniek in de wereld van PC-spellen, maar het moet worden toegegeven dat velen teleurgesteld waren. Vooral omdat er krantenkoppen zijn geweest die zijn uitgesteld tot volgend jaar of zelfs een onbepaalde datum.

Analisten suggereren dat er weinig hoop is om alle problemen op te lossen, aangezien de pandemie voortduurt en veel teams op afstand werken, waardoor de prestaties veel lager zijn dan verwacht.

Investeerders daarentegen zijn eerder bereid te investeren in kleinere projecten die in betrekkelijk korte tijd kunnen worden afgerond, zodat we een stroom van interessante “indies” kunnen verwachten.

Het is ook mogelijk dat veel studio’s, in plaats van nieuwe spellen te maken, gewoon de reeds gemaakte spellen zullen ondersteunen. Een mooi voorbeeld is GTA V, dat net een uitgebreide “Contract” verhaaluitbreiding heeft gekregen met een digitale weergave van Dr. Dre (een populaire muziekproducer die samenwerkt met o.a. Eminem).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.